برنامه هایی که نباید روی ویندوز ۱۰ نصب کنیم

برنامه هایی که نباید روی ویندوز ۱۰ نصب کنیم

برنامه هایی که نباید روی ویندوز ۱۰ نصب کنیم

تا حالا در مورد برنامه هایی که روزانه روی کامپیوتر خود نصب می کنید، فکر کرده اید؟ در مورد نرم افزارهایی همچون مایکروسافت ورد و فتوشاپ ادوبیکه میلیون ها کاربر دارند، صحبت نمی کنیم. بلکه روی سخن مان در مورد اپ های شخص ثالثی است که به خاطر ویژگی های به ظاهر مفیدشان حاضر به نصب آن ها می شویم.به فرض چه قدر مطمئن هستید که اپ های جایگزین استارت منو، از شما جاسوسی نمی کنند؟ یا اینکه واقعا باور دارید که استفاده از اپ ها برای پاک کردن رجیستری، ضرری برای سیستم ندارد؟ درست است؛ مسلما نمی توانیم بگوییم که همه اپ های این چنینی مشکل دار هستند.باعصراطلاعات همراه باشید.

اما چند موردی هم هستند که متاسفانه با محبوبیتی که دارند، می توان از آن ها به عنوان گرگی در لباس میش یاد کرد و بهتر است عطای آن ها را به لقایشان ببخشیم و نگذاریم که پای شان به سیستم هایمان باز شود. در ادامه به شش مورد از این برنامه ها می پردازیم و از دلایلی که نباید آن ها روی را ویندوز ۱۰ نصب کرد برای تان می گوییم. پس در ادامه با دیجیاتو همراه باشید.

۱) CCleaner


همه ما دیگر کم و بیش با CCleaner و تمام قابلیت های خوبی که برای کاربر دارد آشنا هستیم. این نرم افزار قدرتمند که تقریبا روی تمام سیستم های امروزی دیده می شود، توانایی پاک سازی تاریخچه مرورگرها و حذف اطلاعات به دردنخور انباشته شده در حافظه سیستم را دارد که در نوع خود کاربردی و مفید هستند.

با این حال، در CCleaner یک ویژگی دیگر به نام «Registry Cleaner» هم دیده می شود که برخلاف وعده های وسوسه برانگیزی که می دهد، برای سیستم نه تنها مفید نیست بلکه مضر هم هست. علاوه بر این، در سپتامبر ۲۰۱۷ فاش شد که فایل های CCleaner توسط بدافزاری آلوده شده اند. از این رو، با اینکه به گفته توسعه دهنده مشکلات برطرف شده اند اما هنوز نگرانی هایی در ارتباط با این اپ حس می شود.

۲) iTunes

حتی اگر کمی هم با مک وقت گذرانده باشید، حتما می دانید که آیتونز یک نرم افزار مشکل دار عجیب و غریب است. وقتی گل سرسبد بخش نرم افزاری اپل روی مک تا این اندازه مشکل دارد دیگر تصورش سخت نیست که آیتونز روی ویندوز چه وضعیت اسف باری دارد. آیتونز حالا حتی شباهتی هم به اپ موزیک فوق العاده ای که در گذشته بود ندارد و تنها از آن سایه ای از روزهای خوب باقی مانده.

اما اشتباه برداشت نکنید؛ آیتونز قرار نیست که به سیستم شما ضربه بزند. حتی نباید این فکر را هم بکنید که با نصب این اپ موزیک قدیمی، پای بدافزارها به کامپیوترتان کشیده می شود. فقط مشکلش این است که حالا کند و زشت شده. البته پخش موزیک ها با آن هم آنچنان چنگی به دل نمی زند و به نوعی اصلا می توان گفت که کارکردن با آیتونز این روزها بیشتر گیج کننده است تا جذاب.

پس اگر می خواهید از آیتونز فقط برای پخش موسیقی استفاده کنید، بهتر است خیلی راحت قیدش را بزنید. حالا چندین و چند استریم کننده موسیقی خوب داریم که استفاده از آن ها به مراتب راحت تر و جذاب تر از آیتونز اپل است.

۳) Norton Anti-Virus


از آنتی ویروس نورتون که برای تان نگوییم بهتر است. فقط کافیست اسم این آنتی ویروس را گوگل کنید تا بفهمید این نرم افزار امنیتی تا چه اندازه تاثیر مخربی روی سرعت کامپیوترها دارد. البته در همان لینک اول خود شرکت طراح، گفته که این مشکلات مربوط به گذشته هستند و حالا تمام شان رفع و رجوع شده اند.

اما فقط کافیست کمی در پنجره جستجوی گوگل اسکرول کنید تا با پست هایی رو به رو شوید که هر روز بیشتر از مشکلات آنتی ویروس نورتون می گویند. پس بهتر است اصلا سر نورتون ریسک نکنید و از پول تان در جای بهتر و برای آنتی ویروس قدرتمندتری خرج کنید.

 ۴) WhatsApp


آیا اصلا می دانید که واتس اپ یک ورژن ویندوزی هم دارد؟ خب اگر نمی دانید، باید بگوییم که آنچنان چیز خاصی را هم از دست نداده اید. شاید اصلا دلیل این که از وجود نسخه ویندوزی آن خبر ندارید، ناامید کننده بودن آن باشد. خصوصا اگر با نسخه ویندوزی تلگرام کار کرده باشید، مطمئنا پس از دیدن واتس اپ روی این سیستم عامل کاملا توی ذوق تان می خورد.

چرا که نرم افزار واتس اپ روی ویندوز هیچ تفاوتی با نسخه تحت وب آن ندارد. کاربر همزمان باید موبایل خودش را از طریق یک وای فای یکسان با نرم افزار واتس اپ لینک کند تا امکان دسترسی به چت هایش را داشته باشد. در این صورت باید از توسعه دهندگان پرسید که واقعا هدفشان از توسعه چنین نرم افزاری چه بوده است.

البته مشکلات واتس اپ ویندوز فقط به همین موضوع ختم نمی شود. بلکه مشکل آن خیلی فراتر از این چیزهاست. با نصب اپلیکیشن، ۱۰۰ مگابایت از فضای حافظه سیستم به واتس اپ اختصاص داده می شود. ۱۰۰ مگابایتی که تقریبا برای هیچ چیز اشغال می شود و ارزش خاصی هم برای کاربر در پی ندارد.

۵) Flash Player


شاید تنها اپلیکیشنی که در این لیست باید کاملا قید نصب آن را روی ویندوز بزنید، فلش پلیر باشد. فلش پلیر حالا بیش از ۲۰ سال از تولدش می گذرد و در دهه دوم فعالیتش تا کنون با بیش از هزاران مشکل امنیتی مختلف دست و پنجه نرم کرده.

در سال ۲۰۱۵، رکورد فیوچر جایزه عجیبی به فلش پلیر داد و از آن به عنوان «ناامن ترین محصول سال» یاد کرد. اما نکته جالب این بود که در همان سال، فلش پلیر از لیستی ده تایی به عنوان هشتمین نرم افزار آسیب پذیر هم انتخاب شد. پس خیلی راحت، قید فلش پلیر را بزنید و آن را از روی سیستم های تان حذف کنید.

۶) Internet Explorer


مایکروسافت اج شاید مروگر اصلی هیچ کاربری نباشد. اما در مقایسه با اینترنت اکسپلورر، می توان آن را بهترین نرم افزاری خطاب کرد که تا حالا نوشته شده.  از زمانی هم که لینک دانلود مایکروسافت اج از طریق اینترنت اکسپلورر برای کاربران ارسال شد، رسما سند مرگ این مرورگر قدیمی توسط ردموندی ها صادر گشت.

اما نکته عجیب اینجاست که هنوز مایکروسافت حاضر نشده به فعالیت اینترنت اکسپلورر پایان دهد. آن را به روزرسانی می کند و از طرفی مانع حضور آن روی ویندوزهای جدید هم نمی شود. با این حال، در کل اینترنت اکسپلورر پس از انتشار مایکروسافت اج به یک نرم افزار بی استفاده و به دردنخور تبدیل شد که به جز اشغال کردن فضای سیستم فایده دیگری برای کاربر ندارد